Evde Votka Yapımı için En Kolay Tarif

Evde votka yapımı etil alkol ve su olmak üzere iki malzemenin birleştirilmesiyle yapılabilir. Etil alkol öncelikle aktif karbon filtreden geçirilerek alkol kokusu azaltılır. Evde votka yapımı için en kolay tarif 1 litre etil alkol ile 1,3 litre su karıştırmaktır. 2,3 litre votka yapımı tamamlanmış olur.

Evde Votka Yapımı

Evde Votka Yapımında Kullanılan Etil Alkol

Evde votka yapımı için kullanılması gereken alkol türü etil alkoldür. Kullanılacak etil alkolün denatüre edilmemiş olması gerekir. Denatüre edilmiş etil alkoller çok acı oldukları için votka yada farklı bir alkollü içecek yapımında kullanılması mümkün değildir. Denatüre edilmemiş etil alkollerde bir miktar acılık ve koku olabilir. Acılık ve kokudan kurtulmak için etil alkolün aktif karbon filtreden geçirilmesi gerekir.

Aktif Karbon Filtre

Aktif Karbon Filtre Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

1- Aktif karbon

2- Filtre kahve kağıdı

3- Huni

Aktif Karbon Filtre Yapımı

Öncelikle aktif karbonlar yıkanır ve kurumaya bırakılır. İkinci olarak huni içine filtre kahve kağıdı yerleştirilir. Kuruyan aktif karbonlar huni içindeki filtre kahve kağıdına koyularak aktif karbon filtre yapımı tamamlanmış olur.

En Kaliteli Votka Yapımı

Evde yapılan votkalar etil alkol kullanılarak yapılmaktadır ancak kullanılan etil alkolün kalitesi direk olarak votkanın kalitesini etkilemektedir. Votka yapımında kullanılacak olan tarımsal kökenli etil alkol eğer tekrar damıtılırsa alkolün kalitesi yükselir. Böylece yapılacak olan votkanın kaliteside aynı ölçüde artar. Kaliteli votka yapımında kullanılacak olan su en az alkol kadar önemlidir. Votka yapımında kullanılacak olan suyun PH değerinin yüksek olması gerekir. Kullanılacak olan suyun şişe suyu olmasına özen gösterilmelidir. Çeşme suyu yada damacana suyu kullanılmamalıdır. Şişelenmiş suların üzerinde PH değerleri belirtilmektedir.

Etil Alkolden Votka Yapımı Ölçüleri

Etil Alkol Miktarı          Su Miktarı       Toplam Votka Miktarı

0,5 litre alkol için              0,65 litre su        1,15 litre votka

1 litre etil alkol için          1,3 litre su          2,3 litre votka

2 litre etil alkol için          2,6 litre su          4,6 litre votka

3 litre etil alkol için          3,9 litre su          6,9 litre votka

4 litre etil alkol için          5,2 litre su          9,2 litre votka

5 litre etil alkol için          6,5 litre su          11,5 litre votka